Spring naar inhoud

Van 2.000.000 individuen naar een wervelende social media community

06/10/2011

De Amerikaanse “home deco” winkel Kirkland heeft heel goed begrepen hoe je een community bouwt. Bekijk deze video, het is echt een heel goed voorbeeld van hoe het moet. Daaronder vind je 8 strategieën die volgens Matt Astifan de basis vormen van een goede social media campagne.

“People are turned-off by advertising but turned-on by one-on-one inspiration and ideas they can actually use.  Especially when it is coming from people just like them.”

Kirkland (beter gezegd, de makers van de campagne, redpepper) maken gebruik van 4 van de 8 strategieën die Matt Astifan noemt als basis van goede social media campagnes: personalized interactions, key influencers, contests en gamification. Dit zijn ze alle 8:

 1. Personalized Interactions
 2. Mobile Marketing
 3. Key Influencers
 4. Live Broadcasts
 5. Crowdsourcing
 6. Contests
 7. Gamification
 8. Content Marketing
2 reacties leave one →
 1. 06/10/2011 2:30 pm

  Hoi Peter, leuk dat je linkt naar mijn artikel op Frankwatching. Ik had het nog aardiger gevonden als je ook in de tekst had gerefereerd aan dat blogartikel, want daar komt jouw tekst weer vandaan, toch? (En beter goed gejat, … 😉 ). Ook wel zo netjes naar de oorspronkelijke auteur toe vind ik.

 2. 06/10/2011 6:12 pm

  Hoi Gitta, bedankt voor je reactie. Ik werd getriggerd door de video van Kirkland in je post. Dat is een heel mooi voorbeeld van hoe je een goede community opzet. Daar wil ik in mijn post de aandacht op vestigen, minder op de strategieën. Wel vind ik het de moeite waard om die te noemen. Omdat ik jouw artikel als bron heb gebruikt heb ik jouw post uiteraard gelinkt. Mensen kunnen dan zien waar ik het vandaan heb en meer info uit jouw artikel halen. Ik had bij de link kunnen noemen dat het van jouw hand komt, maar dat zie ik niet als noodzakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: