Spring naar inhoud

Ik haat Scrabble maar ben verslaafd aan Wordfeud. Dit is waarom.

25/09/2011

Ja, ik ben ook verslaafd aan Wordfeud, ofwel Scrabble via je mobiel. En ik hou niet eens van Scrabble. Ik haat Scrabble. Waarom ben ik er nu dan wel door gegrepen?

20110925-121356.jpg
Ik denk door virale elementen die het bordspel niet kent, namelijk verrassing en geheimzinnigheid:

– Verrassing: je tegenstander heeft 72 uur om te reageren. Je kunt dus elk moment door zijn/haar antwoord overvallen worden: in bed, aan het ontbijt, in de auto. Dit creëert een spanning als in een thriller waarin je als held niet weet wanneer je tegenstrever zijn “move” doet.
– Geheimzinnigheid: als je zelf je woord verstuurt weet je niet wat je tegenstander aan het doen is. Hoe ziet zijn leven er uit als jij je zet op hem afvuurt? Wat is zijn eerste reactie op je ingestuurde woord? Het fantaseren hierover geeft een extra dimensie aan het spel.

Het verslavende van Wordfeud zit hem dus mede in het asynchrone (=er zit tijd tussen de antwoorden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld bellen en in iets mindere mate chatten) karakter van het spel. Dit kunnen we ook gebruiken in andere asynchrone sociale media zoals bijvoorbeeld Twitter en Facebook. Let er daarom bij het ontwerpen van campagnes en acties op of je dit kunt toepassen

(gepubliceerd vanaf mijn iPhone tussen 2 rondes Wordfeud)

5 reacties leave one →
 1. Lintje permalink
  27/09/2011 2:42 pm

  Ook in ben verslaafd aan dit spelletje en daarom zoek ik hulp bij mijn wordfeud probleem!
  Ik heb de hele ochtend nog gewoon kunnen spelen en ineens wordt er om een ww gevraagd. Hoe vaak ik deze ook invoer, het werkt gewoon niet. Wachtwoord gereset geeft ook geen resultaat en mijn telefoon aan en uitzetten ook niet.
  Helppppppppppppppppppppp!
  Groetjes Linda

 2. 27/09/2011 3:15 pm

  Misschien helpt het om de app opnieuw te installeren?

  • linda permalink
   27/09/2011 4:38 pm

   Nee was het maar zo, heb ik gedaan en kon geen nieuw account aanmaken en werkte ook niet met mijn oude wachtwoord. Jeetje een halve dag zonder wordfeud…….volgens mij ben ik echt verslaafd!

 3. bianca permalink
  10/10/2011 8:11 pm

  Hoi Hoi,

  Ik heb wordfeud op mijn iphone geinstaleerd.Ik zie als iemand wil spelen of als ik iemand uitnodig alleen maar een grijs veld.Ik heb de betaalde update ook geinstaleerd,maar dit helpt niets. Wie weet wat ik hieraan kan doen?. Ik zie wel de uitnodigingen binnen komen, en welke woorden de ander invult en als ik daar dan op klik zie ik weer dat grijze veld.

  Groetjes Bianca

 4. 30/12/2011 9:54 pm

  Ook leuk om te doen: de wordfeud verslavingstest op wordfeudwoorden.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: