Spring naar inhoud

The Next Web op Frankwatching

03/05/2011

Foto Julia de Boer

Eén ding was me duidelijk na de het bezoek aan de 3e dag van The Next Web 2011 in de Westergasfabriek in Amsterdam: het sociale web wordt uitgemolken. Vrijwel alle apps en start-ups  die de revue passeerden speelden in op het delen van je gedrag met bekenden. Wat je eet, wat je koopt, waar je bent, wie je ontmoet, hoe fanatiek je sport, alles zullen we met onze vrienden delen, leek The Next Web ons te vertellen.

Maar, let op, wel alleen met je vrienden! Het delen van onze informatie met slechts een beperkte groep mensen is de toekomst. In plaats van bedrijven die ons exploiteren, zoals Facebook, is de toekomst aan degenen die “imploiteren’. Deze nieuwe bedrijven parasiteren niet op onze integriteit en privacy. Dat is althans de mening van keynote spreker en socioloog, filosoof en artiest Alexander Bard. Bard: “We are going to live in a world of cults and sects”.

Combinatie fysieke, virtuele en menselijke wereld

Voor filosofische weerspiegelingen was dus plaats op The Next Web, maar het draaide toch vooral om de ‘apps’ en tips voor ondernemerschap: concreet, praktisch en inspirerend voor wellicht de eigen start-up. Ik heb het bewust over apps, want web platforms zijn uit, zo lijkt het. Weliswaar raadde spreker Robert Scoble ons dringend aan ons Google profiel te updaten – omdat de zoekmachinegigant volgende week een nieuw sociaal netwerk zal aankondigen – maar er is geen nieuwe Facebook of Twitter aan de horizon. Aansluiten bij die 2 is het devies. Gemeenschappelijk kenmerk van de nieuwe apps is volgens Scoble de combinatie van fysieke, virtuele en menselijke wereld.

–> Lees verder en ontdek de nieuwe en bizarre apps op Frankwatching…

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s