Spring naar inhoud

2 Basisregels voor een krachtig blog, Facebook pagina of welk social media optreden dan ook

12/04/2011

Ga voor één krachtig Twitter account” was de boodschap van de vorige post. Maar hoe krijg je een krachtig Twitter-account, Facebook pagina, Hyves pagina, of blog?

Kijk eens naar het blog The Anti Social Media van Jay Dolan. Afgelopen week kwam ik zijn blog voor het eerst tegen. Onmiddellijk viel me op dat het persoonlijkheid uitstraalt. De banner, de foto van Jay, de T-shirts, de teksten, alles ademt authenticiteit.

OK, maar waarin zit dat hem? Volgens mij in twee dingen. En dat zijn direct de twee basisregels die je dus in acht moet nemen voor jouw social media optreden. En dat geldt ook voor de social media bezigheden van je organisatie!

  1. Wees authentiek
  2. Besteed er veel aandacht aan

Regel 1 klinkt simpel: gewoon jezelf zijn dus. Maar in de praktijk is dat niet zo simpel. In de praktijk blijkt juist regel 2 te leiden tot regel 1. Jay Dolan kost het gemiddeld 2 uur om een blogpost te schrijven. En hij schrijft vrijwel dagelijks. Daaruit zie je al dat zijn blog niet “automatisch” authentiek en krachtig geworden is. Net als een kunstenaar creëert hij zijn meesterwerk door tijd te investeren in zijn uiting.

Terug naar dat ene Twitter-account in plaats van al die losse. En naar één Facebook-pagina, één Hyves-pagina en één blog. Of misschien zelfs maar één van die drie. Waarom werkt één beter?

Omdat je veel, heel veel tijd moet investeren om je authentieke, en daarmee krachtige, optreden te ontwikkelen.

Mijn voormalige  jiu-jitsu leraar uit München zou zeggen: “Muß man rausarbeiten!”. Authenciteit moet zich uitkristalliseren. En dat kun je dus maar beter op één plek doen, dan heb je immers meer tijd om daar iets goeds te maken.

Reacties welkom!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s