Spring naar inhoud

Volg deze 2 simpele tips en je bent veilig op Foursquare

21/10/2010

 

Wordt Foursquare het nieuwe Twitter? Checken we straks massaal in in elk restaurant, elke winkel, elke kroeg omdat we hiermee voordeeltjes krijgen van hun eigenaars?

Wie weet, daarom hier alvast 2 tips voor je hoe je veilig kunt “Foursquaren”:

Accepteer niet iedereen als vriend: Zelf ben ik op LinkedIn gemakkelijk in het accepteren van contacten, op Facebook moeilijk, en op Twitter zal ik niet snel mensen blokkeren. Iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeuren, en dat is prima. Maar met Foursquare geef je gevoelige informatie weg, namelijk je locatie. Wees daarom extra voorzichtig met wie je als vriend toelaat.

Loop door de Settings pagina voor je privacy instellingen: Wil je wel of niet je check-ins openbaar maken via Twitter of Facebook? Wil je wel of niet voorkomen in de “Who’s here?” lijst?

Verder nog de volgende adviezen:

Speel niet vals: Omdat Foursquare in een spel is kun je de neiging krijgen om vals te gaan spelen en in te checken op plaatsen waar je helemaal niet geweest bent. Maar bedenk dat het ook een sociale site is. En net als in andere sociale netwerken wordt valsspelen niet gewaardeerd.

Geef tips als ze goed zijn: Kruip in de huid van andere bezoekers van de locatie. Wat hebben zij aan jouw kennis over een bepaalde locatie?

Heb je nog meer tips voor veilig op Foursquare? Of vind je deze maatregelen overdreven? Moeten we niet zo moeilijk doen over privacy?

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s