Spring naar inhoud

De 6 L’len van sociale hygiene

05/07/2010

Al eerder haalde ik de tips van Jim Stolze aan over de inzet van sociale media. Tip nummer 6 handelt over sociale hygiene, ofwel hoe houd je het leuk in je community. Vandaag kwam ik erachter dat Jim ook daarvoor een rijtje tips heeft, die hij de 6 L ‘len van sociale hygiene noemt:

  1. Liever klein beginnen; beter een forum met 4 actieve vrienden dan met 60.000 onbekenden (Rita Revisited).
  2. Lead by example; als je zelf niet het goede voorbeeld geeft, kun je nooit van die anderen verwachten dat ze snappen wat de bedoeling is.
  3. Lage drempels; het invullen van een captcha om te bewijzen dat ik een mens ben, is voor mij een afknapper. Dat kan veel slimmer en leuker worden opgelost.
  4. Lafbekjes niet dulden; zodra er iemand tussenzit die de boel bewust verziekt, wijs je hem hem/haar op zijn gedrag. Als dat niet werkt, wordt hij door 5 mensen naar de ‘negeer’-hemel verdwenen waar hij de enige is die zijn eigen bijdragen ziet.
  5. Laat 1000 bloemen bloeien; een prachtige spreuk rechtstreeks vanaf een tegeltje. Geen idee is ‘te’ gek, geef alles een kans. De discussie die je niet zag aankomen, wordt meestal de leukste.
  6. Laat je zien; wees een ambassadeur van je community. Verwijs op andere plekken naar jullie discussie. Mail andere thoughtleaders of ze hun wijsheid willen delen bij jullie.

Tenslotte voegt hij eraan toe: “Ga door, elke dag opnieuw. Social media moet zich elke dag opnieuw bewijzen.”

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s