Spring naar inhoud

Heeft Google het gehad? Over naar Bing?

13/04/2010

Lig het aan mij of levert Google steeds meer rommel in haar zoekresultaten? Of zijn bedrijven zo goed geworden in het manipuleren van Google dat het altijd lukt om bovenaan te komen, zoals het geval is bij de zogenaamde content farms (Bekels Blog berichtte hier al eerder over).

Ik heb het over zoekresultaten als de volgende:

Dit resultaat kwam voor op de eerste pagina van Google na het zoeken op de trefwoorden “parasol” en “balkon” (je kunt ongeveer raden waarnaar ik op zoek was 😉 ). Maar het is een waardeloos zoekresultaat want de link leidt naar een pagina van aanbodpagina.nl die helemaal niks te melden heeft over een parasol voor op je balkon.

Naast aanbodpagina.nl treffen we ook ciao-shopping.nl aan op Googles eerste pagina. De link (http://www.ciao-shopping.nl/sr/q-balkon+parasol) is slechts een query binnen ciao-shopping zonder enige garantie dat dit waardevolle informatie voor de zoeker oplevert.

Zoekmachine Bing geeft deze vervuiling niet (in ieder geval niet op haar eerste pagina). Is de tijd gekomen om te kijken naar alternatieven voor zoekgigant Google?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s