Spring naar inhoud

ANP Pers Support zoekt vernieuwing via bloggers

11/02/2010

Nieuwsdistributeur ANP Pers Support is op zoek naar nieuwe wegen om haar nieuws te verspreiden. Nu sociale media terrein aan het winnen zijn,  ook als bron van nieuws, is dit een interessante nieuwe afzetmarkt voor het nieuwsmedium. Gisteren sprak het persbureau met 8 bloggers van Frankwatching, Science palooza en Nalden.net. Bekels Blog was er als blogger van Frankwatching bij.

De bijeenkomst was interessant omdat de verschillen tussen de nieuwe sociale media en de traditionele media  duidelijk naar voren kwamen. Op de vraag hoe de nieuwe media te benaderen spraken bloggers over “de bloggers opzoeken”, “luisteren”, “de conversatie aangaan”, bekende thema’s in sociale media strategie. ANP Pers Support vroeg zich bij monde van Erica Bronkhorst, directeur van ANP Pers Support, af hoe ze dan die enorme groep bloggers voor haar duizenden klanten moest bereiken? Zou dat niet een investering in tijd zijn die ze gewoonweg niet hadden? Zij en Violette Kout hadden in eerste instantie een categorisering van hun nieuwsberichten voor ogen. Hierop konden bloggers zich abonneren en op die manier toegang krijgen tot informatie die voor hen relevant is. De bloggers ervoeren dat als erg zendergericht.

Peter Bekel (Frankwatching/Bekels Blog) stelde een 2-stromenbeleid voor. Luisteren naar de blogcommunity is een vereiste. Om bloggers te bereiken moet ANP Pers Support weten wie de invloedrijke bloggers zijn en waarover ze schrijven. Vervolgens zal ze de conversatie op internet aan moeten gaan. Dat kost veel tijd maar dat is de manier waarop sociale media werkt. Het vereist bovendien een andere manier van denken.
Daarnaast is het idee om een gepersonaliseerde gefilterde nieuwsstroom aan te bieden via abonnementsvorm (bijv. RSS) heel goed. Categorieen zijn echter een te grove indeling, personalisatie op zoektermen, analoog aan zoekwoordenfiltering op Tweetdeck is daarvoor een betere oplossing.

Lees meer over de meeting op Frankwatching, in een artikel van Gitta Bartling.

directeur van ANP Pers Support, Erica Bronkhorst
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s