Spring naar inhoud

Nabaztag, het internet connected konijn

03/12/2009

Gisteren maakte Menno Luitjes van webbureau Humanique me attent op de Nabaztag. De naam kwam me onmiddellijk bekend voor, maar het kwartje viel pas toen hij het konijn met de draaiende oren op de website van producent violet toonde. Nabaztag is het konijn dat je in je wifi-netwerk kunt hangen en dan allerlei dingen uit het internet kan halen.

Hé, maar is dit dan eigenlijk niet een goed voorbeeld van het Internet of Things? Ja, want het is een voorwerp in je huis dat rechtstreeks communiceert met internet, zelfs als je computer uit staat. Maar heeft het meerwaarde als je het vergelijkt met je computer of bijvoorbeeld je iPhone?

Goeie vraag. Tja, je hoeft je computer niet aan te hebben, je kunt het dus bijvoorbeeld op je nachtkastje zetten. Staat iets beter dan een laptop. Verder kun je er met RFID-tags die je op andere voorwerpen hebt geplakt langs zwaaien. Op die manier kunnen bepaalde internetgerelateerde opdrachten worden uitgevoerd. Allemaal niet superspectaculair -het is nog geen zelfdenkende koelkast-, maar beslist grappig.

Dus mocht je nog een cadeautje zoeken voor een internetfanaat, dan is de Nabaztag beslist een geslaagde keuze. Ik zou er best één met mijn naam er op in de zak van Sinterklaas of onder de boom willen vinden.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s