Spring naar inhoud

Internetrevolutie: you ain’t seen nothing yet

12/11/2009
tags:

futureinternet

Als je de huidige ontwikkelingen op een rijtje zet moet je wel tot de conclusie komen we nog maar aan het begin van de internetrevolutie staan:

  • Semantic Web: je kunt het ook het “verknoopte” web noemen. Eigenschappen en relaties van mensen en onderwerpen zijn op het hele web bekend en met elkaar verbonden. Over “Peter Bekel” (of wie of wat dan ook) is alle informatie beschikbaar die er over hem te vinden is op het web. Zo ontstaan superprofielen van mensen en onderwerpen en komen ze als het ware los te staan van de context van één enkele site.
  • Internet of Things: Niet alleen mensen zitten op internet, ook steeds meer levenloze dingen worden er aan verbonden.
  • Cross Reality: De werkelijke wereld en het internet versmelten. De reële wereld wordt bestuurd vanuit het internet, al dan niet vanuit virtuele werelden.
  • Ubiquitous Web: Het alomaanwezige web. Het web is overal en je bent er altijd mee verbonden. Offline? Bestaat niet meer.
  • Real-Time Web: Informatie is altijd onmiddellijk beschikbaar en up-to-date. Voor sociale netwerken betekent het dat directe conversaties via internet op veel grotere schaal gaan plaatsvinden.
  • Augmented Reality: Beelden van de werkelijkheid en het internet worden steeds meer met elkaar verweven.
  • Gezichts-/spraak-/iris-/gedrags-/beeldherkenning: Samen met de enorme hoeveelheid camera’s en een semantisch web heeft dit grote gevolgen voor authorisatie en privacy.

Voeg hieraan toe een goede dosis serendipiteit en je het is niet moeilijk je voorstellen dat het internet ongeveer gaat exploderen het volgende decennium.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s