Spring naar inhoud

Voorwerpen gaan ook internetten, met Pachube

02/11/2009

koelkast

Met het Internet of Things wordt bedoeld dat niet alleen mensen gekoppeld kunnen worden aan het internet, maar ook dingen. Een bekend voorbeeld hiervan is een koelkast die op basis van zijn voorraad en jouw smaak en dieet, boodschappen doet op het internet en die bij je laat thuisbezorgen. Pachube kan dat nog niet maar geeft wel een goede aanzet voor een Internet of Things.

Pachube “bewaart, deelt en ontdekt real-time sensoren [..] en omgevingsdata van objecten, apparaten en gebouwen over de hele wereld“.  Anders gezegd, alles wat gemeten kan worden kun je aan Pachube toevoegen en iedere gebruiker van Pachube kan die informatie zien. Denk hierbij aan de route die iemand via zijn gps vastlegt, de energie die een windmolen opwekt, of zoals hieronder voor het Centraal Station in Den Haag, de binnentemperatuur en de hoeveelheid licht.

den haag centraal

Dit is slechts een voorbeeld, bedenk dat je alles wat je met een sensor kunt meten in Pachube kunt vastleggen. Dat is dus echt bizar veel. Het ligt dus vooral aan de intelligentie van de sensor wat je er uiteindelijk mee kunt. Om even terug te gaan naar het voorbeeld van de koelkast. Als de sensor in de koelkast maar goed genoeg kan meten wat er in zit (bijvoorbeeld door streepjescodes te scannen), dan is de rest relatief eenvoudig (basisvoorraad, smaak en dieet uit je profiel halen, supermarkt inlichten).

Reblog this post [with Zemanta]
2 reacties leave one →
  1. bekelsblog permalink*
    02/11/2009 12:59 pm

    N.B. Pachube leest niet alleen data, je kunt ook voorwerpen in de echte wereld manipuleren via de Pachuba interface. We hebben het hier dus over cross-reality van de reële wereld naar internet èn andersom.

Trackbacks

  1. Internetrevolutie: you ain’t seen nothing yet! « Bekels Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s