Spring naar inhoud

Google Wave vindt e-mail opnieuw uit

07/06/2009

Hoe zou je e-mail maken als je het nu opnieuw zou uitvinden? Die vraag stelde Google zich en dat leidde tot Googles nieuwste product in wording: Google Wave. En dit gaat -zoals bij zoveel producten van Google- weer een hit worden (overtuig jezelf door de video te bekijken).

Conceptmatig is het eigenlijk niet eens heel bijzonder. Gooi alle populaire services van vandaag in een mixer, voeg er real-time aan toe en je hebt Google Wave. Dus Google Wave is e-mail, instant messenger, wiki, social network in één product. Simpel idee, niet? Klopt, maar maak het maar eens.

Uiteraard levert Wave een uitgebreide API waarmee developers allerlei fraaie dingen kunnen bouwen (net als ze nu doen met de Google Maps API). Maar dat is nog niet het enige. Wave is namelijk ook een protocol. Dat houdt in dat als een concurrent van Google in de toekomst zijn eigen Wave-applicatie gaat maken, de gebruikers van die applicatie zonder problemen met Google Wave gebruikers kunnen communiceren. Je kunt het vergelijken met e-mail waarbij het ook niet uitmaakt met welk programma je e-mails ontvangt en verstuurt.

De gevolgen van Wave zijn nog niet in te schatten maar zullen enorm zijn. Google bewijst hiermee opnieuw dat ze richting kan geven aan de toekomst van het internet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s