Spring naar inhoud

iPhone: jumpstart in het mobiele internet

24/04/2009
tags:

iPhone bezitters maken veel meer gebruik van het mobiele web dan eigenaren van andere merken mobiele telefoons. En dat is niet zo vreemd, merk ik nu ik zelf in het bezit ben van een iPhone.

Zo was ik vorige week op zoek naar een zaak in poolartikelen. Adres op de laptop opgezocht op goudengids.nl en met de Tom Tom erheen gereden. Datgene wat Tom Tom als bestemming aangaf klopte alleen niet precies met het adres van de poolzaak. Dus de auto neergezet en met Google Maps en de GPS functie van de iPhone naar het juiste adres gelopen. De winkel bleek verhuisd en ook de openingstijden die op internet stonden klopten niet meer. Ik had dus nog tijd over voordat de zaak op het nieuwe adres open was.

Dus enkele vrienden gemaild via de Facebook app. Online een restaurant gereserveerd om ’s avonds te eten.

Diezelfde dag een onderdeel voor een douchedeur besteld door een foto van de douchecabine te maken en die direct via GMail op de iPhone te mailen naar de leverancier.

’s Middags hardgelopen. Handig toch, die Trainer Lite app. Die houdt precies de afstand en snelheid bij die je loopt. Je kunt in een Google Map natuurlijk achteraf terugkijken wat je exacte route was.

’s Avonds in het restaurant even gecheckt wat de achtergrondmuziek was die ze draaiden. Get Ready van The Temptations, liet Shazam tot grote verbazing van mijn tafelgenoten weten. Wel misschien slim om voordat je bizar veel muziek gaat luisteren op je iPhone, de app “Test Your Hearing” te downloaden .

Toen we het restaurant verlieten regende het! Via Buienradar wisten we zeker dat we op de fiets niet droog zouden overkomen. Dus maar direct een nat pak gehaald want voorlopig werd het niet droog.

De foto’s van die dag nog even geupload naar Flickr via Flickit en mijn Rise ’n Shine -een Wake-up-Light voor de iPhone, voor de volgende ochtend ingesteld.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s