Spring naar inhoud

Orde in de Twitter chaos

10/04/2009

Word je er ook zo moe van om uit de brei van Twitter berichten iets zinvols te halen? Dan zijn de volgende applicaties handig:

Tweetizen organiseert tweets en contacten in groepen. Niet echt rocket science, een RSS-feed op zoektermen van Twitter Search komt eigenlijk op hetzelfde neer. Het maken van groepen contacten is technisch gezien ook niet heel spectaculair. Maar Tweetizen werkt heel makkelijk, en je hebt er een lekker dashboard mee vanwaaruit je kunt twitteren. Extra voordeel, je hoeft geen account aan te maken, je gebruikt gewoon je Twitter account om in te loggen.

Tweettree is geniaal omdat het nu mogelijk wordt om conversaties te volgen. In Twitter zelf is dat nauwelijks te doen als je niet zelf in de conversatie zit. Met Tweettree kan dat wel. Als er op een tweet gereageerd wordt zie je die staan onder de originele tweet. Erg handig. Wat dan wel weer jammer is, Tweettree toont de conversatie slechts één niveau diep. Zie bijvoorbeeld onderstaande conversatie:

Deze discussie is in feite één thread, maar Tweettree toont hem in 2 stukken. Dat is onhandig want nu verlies je toch nog het overzicht.
Wat wel weer erg cool is aan Tweettree is dat video’s (van YouTube bijvoorbeeld) en foto’s (van Twitpic) direct in de stroom van tweets verschijnen. Je hoeft dus niet meer door te klikken om de foto of video te zien.

Nadeel bij beide diensten: ze hebben nog geen goed werkende mobiele variant. 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s