Spring naar inhoud

Hoe ziet ons privéleven er uit na Google Latitude?

20/02/2009

Google Latitude is uit. Daarmee kun je je vrienden traceren via je mobiel. Dat op zich is niet nieuw, Trackr houdt zich daar al langer mee bezig. Maar als Google met zoiets komt is het toch een ander verhaal. Dan is de kans dat het veel aanhangers krijgt en uiteindelijk mainstream wordt een stuk groter.

Latitude heeft een flinke impact op je privéleven. Tuurlijk, je kunt alles en iedereen netjes afschermen en je hoeft niet je locatie prijs te geven als je dat niet wilt. Maar niet de techniek, maar de sociale controle zal je er toe aanzetten om dat wel te doen. Het wordt nu bijvoorbeeld al vreemd gevonden al je je mobiel niet bij je hebt. In de nabije toekomst verwacht men dat ze kunnen zien waar je uithangt: je partner, je vrienden, je baas. Als je dat verborgen houdt zal men dat verdacht vinden: “hij heeft iets te verbergen!”.


Los daarvan vind ik Latitude een bijzonder coole applicatie en ga ik hem graag gebruiken. Maar om eerlijk te zijn moest ik wel even nadenken wie ik als slachtoffers zou vragen om Latitude uit te testen. Met Latitude dring je behoorlijk binnen in dingen die tot nu toe privé waren. Ik ben erg benieuwd hoe we de komende jaren hiermee omgaan.

One Comment leave one →
  1. Anoniem permalink
    20/02/2009 12:30 pm

    Ach… scheelt weer tientallen ‘hé waar zit je telefoontjes’ 🙂

    Pascal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s