Spring naar inhoud

Microsofts mobiele aanvalsplan heet tagging

17/02/2009

Het scannen van barcodes met je mobiel begint serieuze vormen aan te nemen. Microsoft komt met een eigen tag, de Microsoft Tag. Weliswaar is het geen barcode, maar die keuze is best slim, want de vierkante vorm met kleur van de Microsoft Tag maakt het mogelijk om vrijwel oneindig veel tags te genereren.

En de applicatie werkt heel simpel. Op je mobiel browse je naar http://gettag.mobi en download je de applicatie. Dat is alles wat je nodig hebt om tags te lezen. Met je camera fotografeer je een tag en krijg je direct de informatie te zien die aan de tag gekoppeld is. Dat is meestal een url, maar kan ook tekst of een vcard zijn.

Wil je zelf aan de slag met tags, dan kun je terecht op http://tag.microsoft.com/. Je kunt je gewoon aanmelden met je Windows Live id. Bijna iedereen heeft al zo’n id voor zijn Hotmail. Microsoft maakt hierbij op dezelfde manier als Google slim gebruik van veelgebruikte id’s. Google kan heel gemakkelijk nieuwe leden winnen voor haar nieuwe diensten omdat veel mensen toch al een Gmail-account hebben. Opnieuw aanmelden voor een service blijkt voor de meesten een erg grote drempel.

Op de site maak je vervolgens in een handomdraai een tag met daaraan informatie gekoppeld. De tag hiernaast is er natuurlijk ook zo één.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s