Spring naar inhoud

Flock, een leuke sociale browser met weinig meerwaarde

11/12/2008
tags:

Deze blogpost is geschreven in Flock-the Social Web Browser. Preciezer, hij is geschreven met de off-line blogtool van Flock. Een handige feature voor als je geen internetverbinding ter beschikking hebt. Flock staat daarin niet alleen, ook Windows Live bijvoorbeeld biedt metWriter een off-line blogging tool.

Maar Flock is niet zomaar een browser, het is een social browser. De browser biedt namelijk in een sidebar connectie met de bekende sociale sites van dit moment: Facebook, Twitter, Flickr, Delicious etcetera. Je kunt in de sidebar ook direct zien wie je contacten zijn. Terwijl je aan het browsen bent heb je dus altijd je Facebook- of Twittervrienden bij de hand. Je kunt ze zelfs foto’s sturen via drag-n-drop. In de topbar krijg je de laatste media te zien, bijvoorbeeld van Flickr en YouTube. Voor Flock heb je dus een lekker groot scherm nodig want die side- en topbar nemen natuurlijk best wat ruimte in.

Dan rijst de vraag natuurlijk: is Flock handig? Al ben ik eerlijk zie ik nog niet enorm de meerwaarde ervan in. Het is natuurlijk handig om je sociale diensten altijd klaar te hebben staan, maar waarom moet dat in een aparte browser? Je zou het ook kunnen aanbieden als plug-in voor een browser. Of als sidebar op je desktop.

Persoonlijk heb ik het sowieso liever niet in een browser, maar direct op het internet. iGoogle of Netvibes bieden ook een dashboard waarmee je zulke dingen kunt doen. Misschien niet exact hetzelfde, maar zouden de juiste widgets beschikbaar zijn dan kun je hetzelfde effect bereiken. Groot voordeel is dat je dan onafhankelijk bent van je browser en daarmee in principe van je device.

Conclusie: Flock is een aardige tool, maar biedt mij in ieder geval te weinig meerwaarde om vaak te gebruiken.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s