Spring naar inhoud

Winnaars Google Android Challenge

23/10/2008
tags: ,

Gisteren was het officieel mogelijk de eerste Google Android mobiel te kopen. Of eigenlijk eergisteren, want toen werd de eerste in San Fransico door T-Mobile verkocht. Dat doet me er aan denken dat inmiddels ook de winnaars van de Google Android Developer Challengebekend zijn! Tien teams hebben ieder $ 275.000 voor de ontwikkeling van hun idee gewonnen. Tien anderen ontvangen ieder $ 100.000. Ter herinnering, Android is het platform van Google voor mobiele telefoons.

De top 10 ziet er inderdaad ook schitterend uit. Uiteraard is het niet moeilijk te raden waarop de ideeën gebaseerd zijn: location based services via GPS, barcode scanning met de camera, social networking, het delen van muziek. 
In die zin zijn CompanyEverywhereen GoCartvoorspelbare toepassingen. Beide maken het mogelijk om barcodes van producten te scannen. Vervolgens kun je informatie krijgen over het product en kijken waar je (off- of online) het zo voordelig mogelijk kunt kopen. Wel superhandig natuurlijk.

Maar wat bijvoorbeeld te denken van Cab4Me(bestel een taxi met één klik), Ecorio(berekent je CO2 uitstoot aan de hand van je mobiliteit, komt on-the-fly met alternatieven en stelt compenserende acties voor) en Life360(waarschuwt jou en je familie en iedereen in de omgeving bij grote en kleine rampen).

Kortom, genoeg fraaie applicaties komen er aan als je besluit een Android mobiel aan te schaffen. 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s