Spring naar inhoud

Barry Borsboom wint Summerworkshop

11/07/2008

Barry Borsboom heeft met zijn localized social network concept de Summerworkshop van Microsoft, Tam Tam en Hutspot gewonnen.

Het doel van de workshop was “het ontwikkelen van een concept waarmee studenten en scholen beter gebruik maken van de diensten die geleverd worden van uit de wolk (het internet), eventueel gecombineerd met de grote systemen van scholen”. Studenten was gevraagd creatief te zijn en gebruik te maken van bestaande mash-ups, services, 2.0, gadgets, widgets, etcetera. Kortom, een concept waarmee studeren slimmer, beter en leuker wordt.

Het concept van Borsboom was een oplossing voor het probleem dat studenten die in ruimtes in groepjes werken nauwelijks van elkaar weten waar ze mee bezig zijn. Terwijl die andere studenten misschien wel precies de expertise hebben die jij zoekt.
De oplossing die Borsboom bedacht gebruikt
Roomware om apparaten in een ruimte via Bluetooth uit te lezen. Aan de Bluetoothnaam koppelt hij vervolgens het LinkedIn-profiel van de gebruiker. Bezoekers van de ruimte kunnen nu het LinkedIn-profiel van de overige bezoekers lezen en zien welke kennis deze hebben. Tevens kunnen ze zien of er docenten aanwezig zijn in de ruimte en wat hun expertise is. Verlaat de bezoeker de ruimte, dan verlaat hij ook het “localized network”.

Naast Barry waren er prijzen voor Yiwan Ho (3e), met een widget waarmee je feedback kunt krijgen van docenten op werkstukken, en Joris Cornielje (2e) met zijn “PaperGone” idee.

Mijn persoonlijke favoriet -Zync- viel niet in de prijzen. Zync is een widget waarmee studenten gemakkelijk werkstukken naar docenten kunnen sturen. Bovendien krijgen ze -zodra het cijfer voor het werkstuk bekend is- onmiddellijk in de widget te zien hoeveel studiepunten ze er bij hebben gekregen en wat de totaalstand qua studiepunten is. Een kleine, nuttige widget met een slimme interface die er bovendien erg gelikt uitzag.

2 reacties leave one →
 1. Anoniem permalink
  13/07/2008 12:27 am

  He he,

  wou hiermee iedereen nog even bedanken voor deze leuke workshop!! Daarnaast Barry en Joris nog even feliciteren.

  Het was leuk om bij Tam Tam en Microsoft aanwezig te zijn en heb veel kunnen leren. Daarnaast was het super gezellig en waren er interressante presentaties van Hutspot, Tam Tam en Microsoft.

  Tot slot….. me naam staat verkeerd:P

  groetjes,

  Yiwan Ho
  [
  W] yiwanho.nl
  [E] tellme@yiwanho.nl

 2. Anoniem permalink
  14/07/2008 1:22 pm

  Hoi Yiwan,

  Thx voor het meedoen aan de workshop en je goede prestatie!
  Heb je naam inmiddels aangepast. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s