Spring naar inhoud

Bestaat er al een Enterprise 3.0 model?

25/01/2008

Als je op Google zoekt op “Enterprise 3.0” komt er eigenlijk maar 1 artikel naar voren:
Enterprise 3.0 = (SaaS + EE) van Sramana Mitra. Met de formule drukt ze uit dat Enterprise 3.0 volgens haar bestaat uit Software as a Service en wat zij noemt “Extended Enterprise”.  Met Extended Enterprise wil ze zeggen dat een bedrijf niet een geisoleerde organisatie is: er zijn contacten met klanten, resellers, outsourcing partijen, ingehuurde consultants etcetera. Eigenlijk is het bedrijf dus de versmelting van al deze krachten. De informatieuitwisseling tussen al deze partijen moet terugkomen in de informatie-architectuur. Sinds de komst van Web 2.0 is die immers veel minder uitsluitend vanuit het bedrijf gestuurd. Alle partijen hebben invloed op elkaar.

Aan haar definitie zou ik willen toevoegen dat Enterprise 3.0 pas “3.0” genoemd mag worden als alle partijen op een intelligente manier met elkaar informatie uitwisselen. Hier zal het semantic web een grote rol in moeten gaan spelen.

De overgrote meerderheid van de bedrijven is natuurlijk nog lang niet toe aan Enterprise 3.0, de wave van Enterprise 2.0 zet naar alle waarschijnlijkheid dit jaar pas goed door. Dit geldt zowel voor de interne organisatie als de communicatie met de buitenwereld.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s