Spring naar inhoud

Van A naar Bewuster wint mashup wedstrijd

19/12/2007
De door internetbureau Tam Tam in samenwerking met de TU Delft uitgeschreven mashup wedstrijd “Ben jij beter dan Microsoft” is gewonnen door Joost Voordouw. Zijn mashup Van A naar Bewuster wil “inzicht geven in de gevolgen van reisgedrag, en wel op zo’n manier dat voor elke reis een afgewogen keuze gemaakt kan worden voor het soort vervoer dat men kiest”. Op de site van Joost kun je een een vertrekpunt en een bestemming ingeven. De site berekent vervolgens de tijd en kosten afhankelijk van vervoermiddel, maar belangrijker, toont ook de hoeveelheid uitgestoten CO2 per vervoermiddel. En die is schikbarend als je met de auto gaat! Een reisje van Delft naar Amsterdam kost een boom 246 dagen om de CO2 uitstoot te compenseren! Met name dit confronteren van de bezoeker met zijn reisgedrag gaf de jury de doorslag. Ze vond het onderwerp van de mashup bovendien getuigen van een goede timing.
Ook het publiek gaf de meeste stemmen aan “Van A naar Bewuster”. [Correctie 20-12-2007: Niet “Van A naar Bewuster” maar Treelz was de publiekswinnaar]

Tevens in de prijzen vielen de location marking community Treelz (2e) en de combinatie van Google Calendar en NS reisplanner NS agenda (3e).

Studentenkamer.nl en de nog in conceptfase verkerende Cadeau website (mijn persoonlijke favoriet) drongen wel door tot de finale maar vielen buiten de prijzen.

De winnaar Joost Voordouw mocht een wisselbeker en een geldbedrag van € 2500 mee naar huis nemen.

2 reacties leave one →
  1. Anoniem permalink
    20/12/2007 12:15 pm

    Heel even een kleine aanvulling aan dit verhaal, http://www.treelz.nl kreeg de meeste publieks stemmen niet “Van A naar Bewuster”

  2. Peter permalink
    20/12/2007 7:12 pm

    @Anoniem: Je hebt gelijk, excuses voor de foute berichtgeving. Ik heb het bij de organisatie gecheckt en Treelz kreeg inderdaad de meeste publieksstemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s