Spring naar inhoud

Wordt photo recognition al volwassen?

06/12/2007
In een reactie op een artikel over mobiele toepassingen op Frankwatching, wees Raimo van der Klein me op een mobiele toepassing voor image recognition van Nokia, Point & Find geheten. Het werkt als volgt: je neemt met je mobiel een foto van een object. De foto wordt met recognition software herkend. Vervolgens krijg je op je mobiel allerlei informatie die over het object gevonden is.
Dit is natuurlijk zeer interessant, een aardige behandeling van dit onderwerp is bijvoorbeeld te vinden op de site van
MoVa. Nu Google ook plaatsbepaling op de mobiel zonder GPS mogelijk maakt worden de mogelijkheden nog groter. Immers, plaatsbepaling kan helpen bij het doeltreffend herkennen van de foto.

De ontwikkelingen op het gebied van photo recognition zijn al enige tijd gaande. Zo bracht de New Scientist in 2004 al een artikel hierover. Halverwege vorig jaar kwam het nieuws dat Google het photo recognition bedrijf Neven Vision heeft overgenomen. Ook Microsoft is in het kader van het project Photosynth met photo recognition bezig. Op internet is Riya geen onbekende.

Geen van de applicaties die ik ben tegengekomen is echter volwassen te noemen. Zijn er inmiddels photo recognition applicaties op de markt die voor het grote publiek beschikbaar zijn en goed functioneren?

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s