Spring naar inhoud

Schokkend: de noodzaak van de wiki workplace

29/03/2007

In een recent artikel in Business Week staat dat wiki’s, blogs en andere tools onze organisaties zullen binnendringen, of bedrijven er nu klaar voor zijn of niet. Hierin wordt als reden aangevoerd de demografische verschuiving die plaats heeft in de komende tien jaar: vertrek van de babyboomers en binnenstromen van de NetGen. (bron: BNET)

Niet alleen de manier van werken van de nieuwe generatie is een mogelijk probleem, ook de kennis die verloren dreigt te gaan in de demografische verschuiving is problematisch. Uit onderzoek van IBM in de Verenigde Staten blijkt dat minder dan de helft van de bedrijven het kennisverlies meenemen in hun leerstrategie.

Daarnaast zal de vereiste flexiblisering die ontstaat door ketenomkering een extra duw geven aan het inrichten van de ‘wiki workplace’. Van ‘push’ naar ‘pull’ is hier een belangrijke driver. Over het waarom en hoe van inrichting van deze wiki workplace leest u in komende posts.

Alles bij elkaar voldoende trends die de noodzaak van de wiki workplace onontkoombaar maken. En ook hierbij geldt daarom: you gotta walk before they make you run! Zeg niet dat ik u niet heb gewaarschuwd! Wink

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s