Spring naar inhoud

Adobe en Oracle samen in Web 2.0

24/10/2006

Dat de consumerization van bedrijfsapplicaties in vlolle gang is mag blijken uit het feit dat Oracle en Adobe de krachten bundelen om gezamenlijk Web 2.0 toepassingen te gaan ontwikkelen voor het bedrijfsleven.

Dat de uitspraak “Everything that runs outside the fire-wall today, will run inside the fire-wall tomorrow” eentje is die ik van harte onderschrijf, moge duidelijk zijn uit mijn eerdere blogs. 

Bron: Loek Bakker

5 reacties leave one →
 1. 29/10/2006 10:29 am

  Ik denk dat niet alleen de ‘firewall’ een van de grenzen is die doorbroken gaat worden als het gaat om Web 2.0 (of eigenlijk is het al volop aan de gang; ik schat dat zo’n 50% van onze Adobe Flex klanten Rich Internet Applicaties bouwt voor achter de firewall).

  Je zal onder andere zien dat in het verlengde hiervan een samensmelting zal ontstaan van browser-based applicaties en desktop applicaties (zie onder andere Adobe Apollo – http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200610/102406MAX.html – waaraan ook SAP actief deelneemt). Oftewel, je web applicaties gaan gewoon draaien op je desktop en behouden de kracht van Web 2.0, mooie user interfaces en de kracht van de desktop (vs alleen de browser).

 2. Joost permalink
  08/11/2006 10:13 am

  @Waldo Smeets (Adobe), Ik heb het artikel bekeken, interessante ontwikkeling! Consumerization zie ik als het gebruik van bekende webapplicaties (bijvoorbeeld MSN, Flickr, MySpace, GoogleEarth, etc) ten behoeve van bedrijfsmatig gebruik. Dat heeft ook op de IT-afdeling een grote impact. Ik kan niet helemaal opmaken uit het artikel of Apollo hiervoor de brug slaat. Dat zou bijzonder interessant zijn.

 3. 14/11/2006 9:52 pm

  Joost. Het is niet eens zozeer de kracht van Apollo (alhoewel dat wel het mixen van HTML en Flex optimaliseert), alswel van het Flex framework an sich. Zie bijvoorbeeld maar eens deze schermopname van onze Oracle Portal demo. Je ziet hier een leuke blend van Google Maps in een bedrijfsapplicatie: http://www.waldosmeets.com/demos/oracleportal. Technisch is het dus al heel goed mogelijk, nu de toepassingen nog. Overigens maakt Adobe zelf ook van dit soort functionaliteiten gebruik in haar producten; de nieuwe Photoshop Elements heeft Yahoo Maps geintegreerd om vanuit Photoshop Elements de plaatjes te positioneren op een landkaart.

 4. Joost permalink
  18/11/2006 11:42 am

  @Waldo Smeets (Adobe): Waldo, ik heb er naar gekeken, ziet er inderdaad erg goed uit! Het tempo van de opkomst van consumerization ligt erg hoog op dit moment, je -zeer interessante- voorbeeld bewijst dit eens temeer. Hoe kijken julliie aan tegen bijvoorbeeld een product als Microsoft Office Sharepoint Server?

 5. 30/11/2006 1:59 pm

  Sharepoint server is goed spul met een duidelijke taak. (een markt waar Adobe overigens weer minder voor kan betekenen). In de praktijk zie ik MS Sharepoint regelmatig gebruikt worden in combinatie met het webconferencing product Adobe Acrobat Connect (voorheen Macromedia Breeze). Surfnet is bijvoorbeeld zo’n gebruiker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s