Spring naar inhoud

Naar een real-time wereld

23/10/2006

Een van de grotere trends, die me al langer bezighoudt, maar waarover ik nog nauwelijks heb geblogd, is dat de wereld meer en meer ‘real-time’ wordt. Informatie is alom voor handen, en vooral ook actueler, wat overigens ook betekent dat ze steeds sneller verouderd is. Business Intelligence zorgt er binnen bedrijven voor dat de status van de Key Performance Indicators actueler en actueler de stand van zaken weergeeft.

Een podcast die ik hierover onder de aandacht wil brengen is die van Gartner’s voice over ‘Moving to a Real-Time Infrastructure’. “Moving toward a real-time infrastructure (RTI) promises significant cost savings, as well as improvements in agility and quality of service. Learn why a RTI is a critical prerequisite to achieving business goals within the enterprise, and what steps your organization needs to take.” Kostenreductie wordt ervaren als de belangrijkste motivatie om een real-time infrastructuur na te streven, naast kwaliteitsverbetering en flexibiliteit.

Mijns inziens past dit in de trend van een wereld waarin het ‘nu’ meer nadruk krijgt en waarin derhalve ook iets als ‘beleving’ meer centraal komt te staan.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s