Spring naar inhoud

Andrew McAfee (Harvard) over Web 2.0 en Enterprise 2.0

30/09/2006
tags:

Andrew McAfee van Harvard Business School bekijkt Web 2.0 vanuit weer een andere hoek, en kijkt naar de diepere gevolgen ervan. ”Web 2.0 is not a revolution…revolutions are usually very violent and very quick…we are undergoing a transformation…we don’t know how long it’s going to take.” Er zijn niet een maar twee transformaties aan te wijzen: een op het internet en een binnen het bedrijfsleven. Hier raakt McAfee een punt waarvan de lezer weet dat ik hiermee met hem op een lijn zit.

Web 2.0 is succesvol omdat techneuten hebben uitgevonden wat gebruikers werkelijk wilden:

  1. Met elkaar interacteren.
  2. Zo weinig mogelijk structuur gedurende interactie en bij het gebruik van technologie.

En wat bleek: het verminderen van de structuur bleek geen chaos te veroorzaken! Aan de bedrijvenkant begonnen voor het eerst in de geschiedenis drie verschillende functies goed samen te werken: managers, techneuten en gebruikers. Waarmee maar gezegd moet worden dat ”Enterprise 2.0″ niet slechts de introductie is van blogs en wiki, maar dan achter een firewall, maar iets veel groters: drie kernspelers in het bedrijfsleven hebben elkaar weten te vinden. 

McAfee verwacht dat de snelheid van innovatie zeer hoog zal worden en dat het gat tussen de bestaande infrastructuur en de veel minder gestructureerde samenwerking van het web zal worden overbrugd. Hierover schreef ik eerder ondermeer hier en hier.

Nog meer over “Enterprise 2.0” weten: bekijk bijvoorbeeld de (zij het soms moeilijk verstaanbare) video van Michael Arrington.

Bron: Technosight

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s