Spring naar inhoud

Rajen Sheth (Google) over Web 2.0

29/09/2006
tags:

Rajen Sheth is binnen Google verantwoordelijk voor de ontwikkeling van producten voor bedrijven. Zijn visie op Web 2.0 is dat het bedrijven mogelijk wordt om zich te focussen op hun business en niet op hun infrastructuur. In plaats van het richten op technologie (installatie, onderhoud, etc.), kunnen ze gebruik maken van services die door anderen worden gehost op het web en die gewoon doen wat verlangt wordt. Salesforce.com is een bekend voorbeeld (niet genoemd door Sheth, maar door mijzelf).

Sheth geeft het duizelingwekkende verschil aan van vandaag met nauwelijks tien jaar geleden, tijdens de eerste gebruikerstesten van Google: “Users just sat there…they were still waiting for the page to load.”

Nu is Google bijna rond met het bouwen van een volledige online office suite. Nu al kan voor applicaties voor het eigen bedrijf gebruik worden gemaakt van Google Apps for Your Domain. De trend van applicaties van de pc naar het web blijft zich voortzetten: in de Verenigde Staten maakt 33% van de bedrijven al gebruik van het ASP model, en 22% zal dit voorbeeld volgen in de komende twee jaar.

Hosted (of “ASP”) services zijn uiteraard met name zeer zinvol voor kleinere bedrijven. De overgang van Web 2.0 naar de bedrijfsomgeving zal hier de komende jaren gaan plaatsvinden.

Via Technosight.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s