Spring naar inhoud

Empowerment ja, maar in welke richting?

22/09/2006

Zoals ik gisteren al schreef: tools veranderen alles. Maar hoe ga je dan om met verandering en met geplande verandering? Hoe gebruik je tools daar bij? Als die toch alles veranderen…

Vandaag had ik nog overleg met iemand over de implementatie van enterprise portals bij gemeenten en op welke problemen hij hierbij was gestuit. Naast een stortvloed van andere zaken, gaf hij ondermeer aan dat het juiste gebruik van de portal veel aandacht vroeg. Mensen gingen er vaak verkeerd mee aan de slag.

Naast het feit dat dit dus training en opleiding in het gebruik van nieuwe tools vraagt, wil ik er ook de volgende gedachte bij plaatsen: tools zorgen voor empowerment van mensen. Deze nieuwe ‘power’ daagt mensen uit om nieuwe dingen te gaan doen. Nu wil je wel dat ze de juiste nieuwe dingen gaan doen, of dezelfde juiste dingen op een nieuwe, efficientere wijze gaan doen.

Empowerment door inzet van betere tools levert de organisatie kracht. Aanvullend op het empoweren van mensen komt echter het communiceren van visie en strategie op een steeds belangrijker plaats te staan. Deze geven namelijk richting. Richting en kracht samen zorgen voor de grootste vooruitgang van een bedrijf. Dat is wat ik bedoelde toen ik het eerder had over het samenbrengen van kennis- en samenwerkingstools aan de ene en business intelligence en scorecards aan de andere kant.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s