Spring naar inhoud

Mash ups en Sharepoint templates

19/09/2006

Mash up is een bekende term binnen de huidige internetwereld: het aan elkaar plakken van verschillende stukken applicaties om iets geheel nieuws te creeeren. Hierbij denk je dan snel aan mash-ups met bijvoorbeeld Google Maps. Het fenomeen ‘mash up’ komt echter veel meer voor, van muziek (gebruik van samples) tot internet (ook content mash  ups bijvoorbeeld met behulp van RSS).

Verder zie ik het ook terug komen bij enterprise portals zoals bijvoorbeeld Sharepoint. Hier komt het in de vorm van templates terug. Templates worden gemaakt en vervolgens binnen het bedrijf, binnen een land of zelfs wereldwijd beschikbaar gesteld. Ik vind dit zelfs een van de grote voordelen van het gebruik van Sharepoint.

Het nieuws is al ongeveer een maand oud, maar omdat ik er een presentatie over moet houden kwam ik het bericht uit een mail van Microsoft weer tegen: over het feit dat tien nieuwe WSS templates beschikbaar zijn gekomen in meerdere taalversies, waaronder Nederlands. Een groot aantal andere templates was overigens al beschikbaar in het engels.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s