Spring naar inhoud

The times they are e-changing

17/09/2006

eDay is al weer enkele dagen geleden. Ondanks de wat tegenvallende kwaliteit van een aantal presentaties (waaronder die van Google Earth en Amazon) was het door de aanwezigheid van de hele internetgemeenschap toch weer een inspirerende dag.

Ik was ondermeer bij de lezing van Susanne Piet en zij bracht een aantal begrippen die trends aangaven, maar die ik tevens zinvol vindt bij de benadering van verandervraagstukken:

  • Sanctuary: een ‘sanctuary’ is een echte of gevoelde plek waarin iemand zowel veilig kan zijn als interessante en spannende prikkels kan beleven.
  • Reinvent yourself: de behoefte jezelf te vernieuwen, die vroeger werd gefaciliteerd door bijvoorbeeld huwelijk, communie of biecht, moet nu ergens anders in worden uitgedrukt.
  • Identity: nu de eindconsument het steeds meer voor het zeggen heeft, ontstaat een sterke behoefte tot zelfexpressie; hievoor tracht men dan wel als sanctuary groepen c.q. communities te vinden met wie men bepaalde aspecten deelt.

Als je naar deze begrippen kijkt, dan zie je dat je ze kunt gebruiken in de onzekere situatie die verandering met zich meebrengt. Je kunt bijvoorbeeld de vraag stellen: hoe biedt ik betrokkenen een sanctuary? En: hoe kan ik de verandering verkopen als ‘self-reinvention’? En: hoe boor ik de wens tot zelfexpressie aan bij een of meerdere betrokkenen, en wat kan het effect ervan zijn op de rest van de groep of groepen?

Nog meer inspirerende zaken op eDay? Ben Hammersley wist ons duidelijk te maken dat we aan het begin staan van een vernieuwing en dat alles anders wordt. Hoe weten we nog niet precies, maar dat het gebeurt is zeker. Ik zei het al eerder: the times they are e-changing!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s