Spring naar inhoud

Kennismanagement ‘gekraakt’

05/04/2006
In een interview met Always On geeft Irving Wladawsky-Berger van IBM zijn visie over kennismanagement, social networking en blogging. Letterlijk zegt hij dat kennismanagement is ‘gekraakt’ door social networking en blogging en dat de impact enorm is.
Hij zegt: “Eerst praatten mensen over kennismangement en het was een enorm saai onderwerp, want erg academisch. Wat ze zeiden klopte. Expliciete kennis schrijf je op en stop je in een database. Het grote deel van kennis is echter wat je passieve kennis noemt… dat wat in je hoofd zit, en ze kwamen met een ongeloofelijk rigoreuze manier om het van je hoofd naar iets dat expliciet was te krijgen.” 

Hij bedoelt hiermee blogging: het maakt niet uit hoe je het opschrijft, als je het maar opschrijft, doe het gewoon op de manier die jou ligt. Er wordt wel een manier gevonden om het te analyseren. 

Lees ook Irving’s blog entry rondom Kelly’s “We are the web” waarin hij enthousiast wordt over ”the electricity of participation”: “I find it truly fascinating that far from being, as I thought, a mere exercise in “narcissism”, blogging ends up being a primal, noble – even altruistic — experience, showing humanity at its very best.”

Ik werd door Wladawsky-Berger weer eens bevestigd in mijn gedachte rondom de parallel tussen menselijke ontwikkeling en de ontwikkeling van het web als hij in een andere blog schrijft: “I found a quote from Rabbi Tzvi Marx in Tom Friedman’s ‘The World is Flat‘ (p 438) particularly moving in this regard:  ‘Collaborating so mankind can achieve its full potential is God’s hope.'” 

   

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s