Spring naar inhoud

Ook u gaat Web 3.0 voelen

05/01/2006
tags:

De trend die ook uw business nu al beinvloedt en anders zeker zal beinvloeden is het feit dat er een verschuiving plaatsvindt van allerlei zaken naar het web. Dit is niet nieuw. Wel begint het inmiddels zo overweldigend te worden dat u en iedereen in uw omgeving het zullen gaan merken.

Een tweede, hiermee samenhangende trend, is service orientatie. Wellicht bent u al bekend met de term SOA ofwel Service Oriented Architechture. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat u veel meer vanuit uw doelgroepen (intern zowel als extern) en de processen waarin ze zijn betrokken naar uw informatie kijkt, en dus niet vanuit uw IT-toepassingen. Zie oa een eerdere blog van mijn kant. U definieert uw informatiebehoefte in termen van services en die services die haalt u overal vandaan en veelal direct van het web. Ik kan de ruim 2 minuten durende video uitleg van Dan Farber hierover aanbevelen. 

Nu las u al eerder in mijn blog over Web 2.0. Zoals ik al aangaf kun je de trends uit Web 2.0 doortrekken naar zakelijk terrein. Phil Wainwright noemt dit inmiddels Web 3.0. En Web 3.0 gaat niet over winkelen, entertainment en zoeken. Of over persoonlijke blogs en communities. Het gaat een nieuwe generatie bedrijfsapplicaties opleveren waarbij businesstoepassingen zullen werken volgens dezelfde ‘on-demand’ architectuur als veel consumententoepassingen nu al. Dus dit is niet iets van voorbijgaande aard voor mensen binnen business en ICT. Het zal organisaties en hoe ze werken radicaal veranderen.

Bron: Phil Wainwright

 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s