Spring naar inhoud

Hoe geliefd is het interactieve bureau?

29/12/2005

Aan het eind van het jaar is het goed om eens naar de barometer voor de interactieve bureaus in Nederland te kijken. Dit is helaas niet verheffend: slechts 1 op de 5 marketeers ziet zijn huidige bureau als beste adviseur voor interactieve marketing. En dat terwijl de ontwikkelingen rondom interactieve marketing razendsnel gaan en voor de marketeer zelf nauwelijks meer zijn bij te houden.

Ruim twee keer zoveel marketeers (47%) is ervan overtuigd dat in de eigen organisatie voldoende kennis aanwezig is op het gebied van interactieve communicatie. Het vertrouwen in zichzelf is (hoewel nog gering) dus veel groter dan in de interactieve bureaus. Iets dat deze bureaus zich zeer moeten aantrekken!

Vooral omdat er voor hen winst te behalen is: 75% van de marketeers is van mening dat er in Nederland nog te weinig gebruik wordt gemaakt van interactive marketing. De intentie wordt uitgesproken dat minimaal 50% meer geld wordt uitgegeven aan de verschillende vormen als zoekmachine advertising, zoekmachine optimalisatie, e-mail nieuwsbrieven, games, weblogs, actiesites en banners. Maar als het vertouwen in de bureaus zo laag is mogen die vrezen dat deze extra uitgaven niet of nauwelijks hun kant op zullen vloeien.

Mijn advies voor de bureaus is om bij alle uitingen nog scherper te kijken naar hoe de eindgebruiker is te betrekken bij het verder dragen en vervolmaken van verschillende uitingen. Web 2.0 brengt ons user generated content en user generated applications. Mag ik een voorspellng c.q. advies doen voor 2006 qua online marketing?  In vervolg op de viral marketing moet 2006 het jaar worden van de ‘user generated campaign’!

Marketing onderzoek door Spin Awards en RM Interactive

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s