Spring naar inhoud

Humans are the Earth’s braincells.

12/12/2005
tags:

Gisteren haalde ik InfoWorld aan over Gartner die zei dat CIO “need to pay attention to innovations using technologies such as blogging, podcasting”.

Web 2.0 is bezig aan een stormachtige verovering van de internetwereld, en daarmee de wereld zoals we hem kennen. Dit begint bij de eindgebruiker en die verwacht dadelijk dezelfde functionaliteit binnen uw bedrijfsomgeving. En dus, om Gartner nog even te citeren: “Educate your business about the second Internet revolution before someone else does.”

Waarom? Om de concurrentie voor te blijven. Neem een voorbeeld aan Yahoo! die veel bedrijven in de Web 2.0 sfeer heeft overgenomen: eerder al ondermeer fotosite Flickr en recentelijk del.icio.us. Yahoo scoort van de grote bedrijven inmiddels het hoogst wat betreft unieke bezoekers.

Om u te inspireren op uw Web 2.0 revolutie kunt u een lijst bekijken met de beste web 2.0 / social software van 2005.

Of u zoekt inspiratie in het artikel van Steven Johnson in Discover: “Software upgrades promise to turn the Internet into a lush rain forest of information teeming with new life”.

Mooie metafoor. Weet ik er ook nog één: wij zijn de hersencellen van onze planeet en het internet is het denken. Wat zou dat zeggen over in welke richting het internet zich beweegt? Wie het weet mag het zeggen. 🙂 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s