Spring naar inhoud

Meer en meer communities…

27/11/2005
tags:
Of je het nu Web 2.0 noemt of niet, zeker is dat community building andermaal toeslaat op het internet. Op 27 oktober las u al over online communities als Hyves, Orkut, Friendster en LinkedIn. Veel subtieler zijn echter de verbanden die worden gelegd middels ‘Web2.0’ toepassingen als bijvoorbeeld Flickr, del.icio.us of Technorati.


Hierin vormen mensen gemeenschappen door de informatie die ze met elkaar delen. Via de blog van Hansonexperience (die overigens vandaag ook een prettig overzicht geeft over de verschillende soorten pod- en vodcasts), kwam ik terecht op het initiatief Frappr!. Een vorm die gebruik maakt van Google Maps, en die de gelegenheid biedt om mensen met elkaar te verbinden, waarbij iedereen kan zien waar hij of zij zit.

Ik heb, om u een idee te geven, een Frappr! account aangemaakt. Bekijk deze om een beeld te krijgen waar het heen kan gaan in de toekomst (experimenteer er gerust even mee!). Ter inspiratie! Het zal namelijk niet voor het eerst zijn dat internet trends die buiten beginnen op een gegeven moment aan de poort van uw organisatie komen kloppen.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s