Spring naar inhoud

Internetintegratie maakt uw webomgeving tot strategische asset

09/11/2005

Een collega van me kwam vandaag langs met een interessante matrix. Op de x-as had hij drie punten getekent: B2C, B2B en B2E: Business-to-Consumer, Business-to-Business en Business-to-Employee. Op de y-as had hij de mate van internetontwikkeling getekent: presentatie, informatie, interactie, transactie en personalisatie. We keken naar met welke internetomgevingen we vroeger ontwikkelden en welke we nu bezig waren te ontwikkelen. Duidelijk bleek dat de internetomgevingen die we nu ontwikkelen veel breder integratie in zich hebben dan vroeger.

Communicatie en transacties met de consument (B2C) worden rechtstreeks de interne processen ingestuurd (B2E). Transacties met leveranciers (B2B) worden soms direct doorgelinkt naar consumenten (B2C), als een switchboard op internet wordt gecreëerd (hierover heb ik eerder geblogd).

Microsoft heeft deze trend goed in de gaten. Wat je ook vindt van het bedrijf, feit is dat ze zich een steeds sterkere positie in de portalmarkt weet te verwerven. Mark Kruger bracht dit nog weer eens onder de aandacht in zijn blog vandaag. In het rapport van Forrester waarover hij schrijft wordt ingegaan op de steeds minder wordende vraag naar pure portalleveranciers en de steeds grotere vraag naar integrerende webomgevingen. De link naar het rapport is te vinden op de site van Microsoft. Mijn persoonlijke verwachting is dat ook de BPM ‘pure players’ zeer alert de komst van Office 12 en de nieuwe versies van Sharepoint en MCMS in de gaten zullen moeten houden, want Microsoft is hard op weg hun markt te betreden!

Belangrijkste gevolg van deze ontwikkeling is dat het web steeds onlosmakelijker wordt verbonden met uw klanten, uw leveranciers, uw personeel en uw bedrijfsprocessen. En dit maakt uw webomgeving tot een steeds strategischer asset. Hoe u die asset kunt verzilveren later meer!

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s