Spring naar inhoud

Hoe staat het met weblogs en mijn bedrijf?

26/10/2005
tags: ,

Als u deze weblog (of kortweg: blog) leest, dan bent u dus bekend met het fenomeen van blogging. En wellicht ook met het feit dat dit ook steeds meer door bedrijven gebeurt. Als communicatiemiddel met klanten, als verlengstuk van de internetsite. Of als kennistool voor kennisdelen intern, als verlengstuk van het intranet. Hoewel ik zelf een groot voorstander van het gebruik van weblogs op deze manier ben, merk ik bij mijn klanten vaak nog wel enige huiver. Die huiver heeft te maken met het (niet) kunnen bieden van consistentie, kwaliteit en regelmaat binnen weblogs. Inzicht in de huidige stand van zaken van weblogs binnen bedrijven (ook wel corporate blogging genoemd) is te vinden in de blog ‘Hansonexperience’.

Webloggen gebeurt tegenwoordig ook multimediaal: naast de gewone tekstversie (zoals deze weblog) begint ook webloggen via audio (ofwel Podcasting) en zelfs via video (VODcasting) in te raken. Dit zal bij bedrijven mogelijk nog meer twijfel geven of ze zich hieraan over moeten geven…

Feit is echter wel dat dat we volgend jaar het jaar van de video op internet gaan beleven, in ieder geval als we Erick Schonveld mogen geloven. Andy Volk van Yahoo! heeft in ieder geval al wat handige informatie voor als u voor uw video iPod movies op het internet wil vinden en downloaden.

Mocht u nog iets minder revolutionair bezig willen gaan maar toch helemaal bij de tijd bezig gaan met Podcasts (audio weblogs dus), breng dan even een bezoek aan Adam Curry’s PodShow (om Podcasts te vinden) of naar de site van Odeo (om Podcasts zelf te maken)!

Los van in welke mate u er van bent gecharmeerd om blogs (in welke vorm dan ook) te gaan integreren in uw internet communicatie -intern of extern-, ik maak geen enkel siteconcept meer zonder de vraag of blogs er deel van uit moeten maken. Ook al wordt die soms nog met nee beantwoordt, de vraag moet langskomen.

En dit allemaal in het groter kader van wat wel wordt genoemd ‘Web 2.0’: internet nog meer voor en door eindgebruikers, zie bijvoorbeeld Frankwatching. U hoort van me wanneer ik overga op audio of video!

Joost Bekel

 

 

 

 

 

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s