Spring naar inhoud

Ontwerptips Sharepoint en meer…

25/10/2005
Ik vermijd soms het woord ‘ontwerpen’ als ik het over mijn werk heb. Hoewel dat wel is wat ik doe: adviseren over en ontwerpen van de webomgeving van een organisatie. Maar ik merk dat in de praktijk ontwerpen soms teveel wordt verward met schermontwerp: interactie-ontwerp en grafisch ontwerp. Wel is het zo dat met name interactie-ontwerp (het op een gebruiksvriendelijke manier ontwerpen van de interactie op een scherm) een aanliggend terrein is wat ik van een afstand bij hou. Vanochtend kwam ik een aardig artikel tegen over het ontwerpen van de schermindeling voor een Sharepoint omgeving.
 
Voor wie interesse heeft in ontwerpen van webomgevingen is ook de lijst van Jacob Nielsen een tip. Afgelopen maand heeft hij die nog eens aangevuld met een lijst van design mistakes voor weblogs.
 Voor de basics over de inrichting van een Sharepoint omgeving vind ik het document “Best Practices for Designing and Architecting a Microsoft Office Sharepoint Portal Server and Windows Sharepoint Services Implementation” van Bill English (Mindsharp) nog altijd een goede. Bill’s blog is ook zeker de moeite waard: http://mindsharpblogs.com/Bill/. Vanmiddag kreeg ik een mailtje van Frans van der Reep (KPN) dat zijn nieuwe boek “Ondernemen aan de Maas” vanaf half november in de boekhandel ligt. Van der Reep is een bekende op het gebied van Business Process Management. Ik hoop hier binnenkort meer over te kunnen schrijven.  

Dan nog een opvallend nieuwtje dat mij als aanstaande vader natuurlijk opviel: een man die zijn kind heeft vernoemd naar Google! Was ik nog niet in ons namen boekje tegengekomen!

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s